Gras

Tuinberegening aanleggen

Auteur Dick van Culemborg
Woensdag 21 januari, 2015 2:09 pm
Tuinberegening aanleggen

Voordelen tuinberegening

De aanleg en het gebruik van tuinberegening is zeer aantrekkelijk te noemen. Niet alleen uw tuin vaart er wel bij, ook u. U bent niet zo veel tijd kwijt met het handmatig beregenen van uw tuin. Bekijk de voordelen die hieronder staan vermeld en bepaal zelf of de aanleg van een tuinberegeningsinstallatie voor u interessant genoeg is:

 • Uw tuin krijgt op elk gewenst moment voldoende water
 • Het levert u als tuinbezitter een enorme tijdsbesparing op
 • Het hele jaar door kunt u genieten van een mooie groene tuin
 • Een tuinberegeningssysteem is na de aanleg ervan volledig onzichtbaar
 • U bent voor altijd klaar met het uitrollen van die tuinslang die toch altijd in de knoop zit

 

Werkwijze tuinberegening

Voor de aanleg van een tuinberegeningsinstallatie doorlopen we samen met u een stappenplan. Samen bespreken we uw wensen en kijken wij als expert naar de behoefte voor uw tuin. Het uiteindelijke resultaat is een tuinberegeningsplan, waarin alle voordelen van de installatie ten volle worden benut.

Een tuinberegeningsplan wordt gemaakt aan de hand van een kennismakingsbezoek aan uw tuin. Wij houden rekening met uw wensen, maar kijken ook naar wat er al dan niet mogelijk is. Dit plan kunt u beschouwen als een soort tuinontwerp. De lengte van de leidingen wordt hierin beschreven, als ook de plaatsbepaling van de hoeveelheid noodzakelijke sproeikoppen.

Ook dienen de afmetingen en grenzen van de tuin in een beregeningsplan worden beschreven. Waar staan de gebouwen en waar bevinden zich bijvoorbeeld de verhardingen in de tuin? Naast de hierboven vermelde informatie dienen ook de hoogtes van de plantenvakken en de borders aangegeven worden.

Voor een volledig beeld, leggen wij u alvast enkele vragen voor. Zie de opsomming hieronder. Deze vragen zijn in de oriënterende fase voor uw beeldvorming zeer belangrijk. Waar kan ik rekening mee te houden en welke zaken zou ik van tevoren al kunnen regelen?:

 • Is een beregeningssysteem wel toe te passen in mijn tuin?
 • Moet ik wellicht bepaalde elementen tijdelijk verwijderen uit mijn tuin?
 • Welke waterbron is geschikt voor mijn tuin?
 • Moet er voor de waterbron in mijn tuin geboord worden?
 • Wat voor soort sproeisysteem wil ik in mijn tuin?
 • Beschik ik over de vereiste watercapaciteit?
 • Op basis waarvan wordt de totaalprijs voor de installatie bepaald?

 

Aanleg in bestaande tuin

De aanleg van een beregeningsinstallatie kan plaatsvinden in zowel een nieuwe als een bestaande tuin. Enerzijds is het gemakkelijker als uw gehele tuin nog moet worden aangelegd. Wij zijn dan niet genoodzaakt om bijvoorbeeld uw mooie grasmat open te snijden en naderhand weer dicht te leggen.

Maar anderzijds, in het verleden hebben wij met grote regelmaat tuinberegeningsinstallaties in bestaande tuinen aangelegd. Voor ons maakt het nauwelijks verschil. En u ondervindt er ook geen enkele hinder van. Waarschijnlijk zijn we iets langer bezig, omdat we uw tuin graag in een keurige staat willen achterlaten. Dat is alles.


Tuinberegeningsinstallaties dienen onderhouden te worden. Weliswaar is dit tuinberegeningsonderhoud minimaal te noemen, maar het dient wel te gebeuren. Beschikt u over een nieuwe tuin en wilt u ook graag graszoden van premium kwaliteit gelegd hebben? Kijk dan voor meer informatie op Graszoden leggen.
 • Vraag vrijblijvende offerte aan