Gras

Veel gestelde vragen over tuinberegening

Wat is het werkgebied van uw-tuinberegening?

Het aanleggen van tuinberegening verzorgen wij in heel Nederland en België. Ongeacht waar u woont, wij zijn voor u de partij voor het aanleggen van een beregeningssysteem in uw tuin.

Welke werkzaamheden voert uw-tuinberegening uit?

 • Bronboringen uitvoeren
 • Pompen slaan
 • Beregeningssytemen aanleggen
 • Sproeiers plaatsen
 • Grondwerk uitvoeren
 • Graszoden leggen

Waar kan een beregeningssysteem toegepast worden?

Een beregeningssyteem is toe te passen bij:

 • Tuinplanten
 • Bloembakken
 • Rijbakken
 • Sportvelden
 • Parken

Binnen welke termijn kunnen jullie werkzaamheden uit komen voeren?

Binnen 24 uur na de aanvraag nemen wij contact met u op. Wij komen dan langs om een offerte op te stellen. Mocht u akkoord geven plannen wij de werkzaamheden direct bij u in. Wij voeren de werkzaamheden binnen 3 weken na de aanvraag uit.

Op basis van welke informatie stellen jullie de offerte op?

De offerte wordt gebaseerd op een beregeningsplan dat wij voor u uitwerken. Het beregeningsplan kunt u het best vergelijken met een tuinontwerp. In het beregeningsplan wordt exact aangegeven hoeveel sproeipunten er komen en de lengte van de leidingen.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een beregeningssysteem?

Het is op voorhand lastig een prijsindicatie te geven. De kosten zijn zo ontzettend afhankelijk van uw wensen en het oppervlak van de tuin dat wij hier geen uitspraak over durven doen. De aanleg van een beregeningssysteem is niet goedkoop, het is wel een gemak waar u nog jarenlang profijt van zult hebben!

Welke waterbron adviseren jullie om te gebruiken?

Het advies voor een bepaalde waterbron baseren wij op de mogelijkheden in uw tuin. Is er oppervlakte water? Heeft u genoeg druk op uw waterleiding? Hoe groot is het jaarlijks verbruik? Het antwoord op deze vragen leidt tot het adviseren van een bepaalde waterbron.

Kunt u leiding water gebruiken als waterbron?

Mits er voldoende druk is kunt u leidingwater gebruiken als waterbron. U kunt zich echter afvragen of er geen beter alternatief is dan dit dure drinkwater.

Welke merken gebruiken jullie voor de onderdelen van de tuinberegening?

Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten. Daardoor kunnen wij u een goede werking en lange levensduur beloven.

Hoe kan ik vorst schade voorkomen?

In de herfst dient u de waterleidingen droog te blazen. Met een compressor wordt al het water uit de leidingen geblazen, eventueel aanwezige beregeningspompen worden losgekoppeld en vorstvrij opgeborgen.

Is het grondwater in mijn grond geschikt voor de tuin?

In het grondwater kunnen schadelijke stoffen of erg veel ijzer zitten. Vaak kan er in een diepere laag wel schoon grondwater worden gevonden. Vaak weten wij al op welke diepte schoon grondwater zit. Mocht er veel ijzer in het grondwater zitten dan is een ontijzeringsinstallatie misschien raadzaam.

Is het grondwater ook geschikt als drinkwater?

Het kan zijn dat het grondwater in uw tuin zo schoon is dat het inderdaad geschikt is als drinkwater. Dit is echter zelden het geval, u dient het daarom altijd vooraf te testen!

Geven jullie garantie op de tuinberegening?

Mocht er iets mis zijn gegaan tijdens de aanleg dan komen wij dit uiteraard herstellen. De tuinberegening is pas op de juiste manier geïnstalleerd als deze het beregenen van de tuin volledig overneemt. Op beregeningspompen krijgt u garantie conform de fabrieksgaranties die wij ontvangen.

 • Vraag vrijblijvende offerte aan